Sastav
600 gr. mlevenog mesa
2 češnja belog luka
1 jaja
2 kašike prezli, hlebne mrvice
sitno seckan peršunov list
malo sušenog bosiljka
kašikica zašina od povrća, vegeta i sl.
so, biber,
nekoliko kašika ulja za pečenje
saft
300 gr. slanine u listovima
2 paprike babure
1 glavica luka
2 cešnja belog luka
2 dcl. soka od paradjza
1 kašika paradajz paste
2 dcl. vode
1 kašikica šećera
so, biber, malo vegete
Priprema
Ispeći fašire sa obe strane na vrelom ulju nekoliko minuta da dobiju lepu boju. Ne mora biti pečeno i u sredini jer će se kasnije zapeći u rerni.
Izvaditi ih i na istom ulju izdinstati luk i beli luk. Dodati slaninu sitno seckanu i propržiti nekoliko minuta. Dodati i papriku sečenu na kockice, propržiti nekoliko minuta pa zaliti sokom od paradajza i dodati pastu od paradajza. Kuvati na malo jačoj vatri nekoliko minuta, zaliti vodom, dodati začine i šećer i kuvati još oko desetak minuta na jačoj vatri da bi se dobio malo zgusnut i homogen saft.
Fašire poređati u posudu za pečenje, preliti saftom tako da budu skroz prekriveni. Prekriti folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, pred kraj pečenja skinuti foliju da se malo na vrhu zapeče.
Nema komentara:
Objavi komentar