petak, 6. prosinca 2013.

Jafa torta


Izdašna, velika torta, sa dva kema, orasima i jafa keksom.
jafa torta
Kore:
  • 14 jaja
  • 14 kašika šećera
  • 14 kašika oraha
  • 14 kašika prezle
Fil I:
  • 1l mleka
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 250 gr margarina
Fil II:
  • 1dl vode
  • 200 gr šećera
  • 4 štangle čokolade
  • 200 gr oraha
  • 250gr margarina
Još:
  • oko 600 gr jafa keksa
Prirema:
Umutiti 7 belanaca, dodati šećer pa žumanca. Tome dodati 7 kašika oraha i 7 kašika prezle.
Istresti u pleh srednje veličine i pa ipeći koru i preseći je na dva dela. Ponoviti postupak još jednom.
U mleko zakuvati brašno i šećer pa ohladiti. Tome dodati jedan penasto izmiksiran margarin
Vodu, šećer, čokoladu i orahe skuvati pa ohladiti. Dodati izmiksiran margarin.
Filovanje: Kora, fil I, jafa, fil I, kora, fil II, kora fil I, jafa, fil I, kora. Sa ostatkom fila premazati celu tortu.
Dekoracija po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar