petak, 6. prosinca 2013.

Hummingbird cake - Kolibri torta

Ova cuvena torta juga Amerike je za mene otkrice… :) Toliko jednostavna da se napravi a nekog je posebno jedinstvenog, prelepog ukusa.



Sastojci

400 gr. brasna self raising
400 gr. sitnog smedjeg secera
1 kasikica cimeta
3 jaja
3 dcl. ulja
200 gr. konzerviranog ananasa
100 gr. oraha 
2 banane

fil
600 gr. krem sira
200 gr. maslaca ili margarina
300 gr. secera u prahu

Izmesati brasno, secer i cimet. Dodati jaja koja su umucena viljuskom, ulje i ananas samleven u blenderu. Dobro izmesati sve sastojke a zatim dodati mlevene orahe i izgnjecene banane.

Peci na papiru za pecenje u kalupu zeljene velicine (moj je bio 26 cm precnik) tri kore, na 180 stepeni oko 20 minuta.

Za fil, izmiksati krem sir, omeksali maslac i secer u prahu. Ostaviti u frizider da se malo stegne i filovati ohladjene piskote.
Fila ima dovoljno i za nanosenje na vrh i okolo. Tortu krasiti po zelji, a koliko sam videla, obicno je ukrasavaju mlevenim orasima.



Piskote kod ove torte su socne, odlicnog ukusa, kao da su i same neka krema. Idealna su kombinacija sa slatko-kiselkasti, filom.

Nema komentara:

Objavi komentar