• MAZANJE KALUPA
  • 300 g noisette čokolade
  • 3 žlice ulja
  • PUNJENJE;
  • višnje iz staklenke
  • 2 dl rakije
  • KREMA
  • 4 žlice slatkog vrhnja
  • 100g čokolade za kuhanje
  • 3 žlice rakije

Priprema griotte pralina

Autor: Monika Špoljarić
  • Rastopiti čokoladu sa uljem na pari.
  • Košarice mazati sa čokoladom.
  • Stavljati u zamrzivač da se stisne.
  • Ponoviti postupak 3 puta.
  • Tada puniti nadjevom.
  • Završiti praline sa još jednim premazom (zatvoriti dno) i vratiti u hladnjak da se praline stegnu do kraja.

Nadjev za punjenje

  • Izlomiti čokoladu za kuhanje u slatko vrhnje i staviti na štednjak da se otopi, (NE da provrije)
  • Maknuti sa vatre i dodati rakiju.
  • Promiješati.
  • Dobro ohladiti ( Ja stavim da bude brže u zamrzivač na kratko).
  • Dok se hladi slatko vrhnje, višnje natopiti u alkoholu i neka odstoje.
  • Ohlađenu kremu koju ste izvadili iz hladnjaka izradite malo sa mikserom.
  • U svaki kalupčić stavite pola višnje (zavisno od veličine kalupa – moji su bili manji pa bi cijela bila prevelika), sipajte malo soka u kojem su stajale višnje te dodajte izrađenu kremu.
  • Zatvorite dno sa čokoladom koja je ostala za pripremu kalupa.
  • Vratite nazad u zamrzivač na  pola sata da se dobro stegne.
Gotove praline čuvajte u hladnjaku.