Lješnjake propecite u rerni da potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica u boljim trgovinama imate kupiti već oguljene i propečene ,stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite batom za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići…
Biskvit:
Krema:
I još:
Biskvit:
Bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubacite brašno najmanjom brzinom miksera.
Kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir.
Na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.
Pecite 10-ak minuta na 180 °C. dok dobije malo boju.
Ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje, a lješnjaci na vrhu.
Dignite masni papir. Vratite obruč od forme za tortu.
Krema:
Uvrite 8 dcl mlijeka sa vanil šećerom.
Umutite žumanjke sa šećerom. dodajte 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna i 2 dcl mlijeka.
Umutite žumanjke sa šećerom. dodajte 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna i 2 dcl mlijeka.
To ukuvajte u uvrelo mlijeko kao puding.
Ohladite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica, margarin za kreme (ili maslo) izradite dobro sa šećerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu.
Cokoladu otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u polovicu kreme, druga ostaje žuta. NUTELU malo isto zagrijte da se lakše da mazat pa je oprezno namažite na lješnjake.
KEKSE izlomite na nepravilne komadiće ( 1 keks na 4-5 komada) i poredajte po nuteli.
Keksa potrošite koliko vam treba da prekrijete cijelu površinu.
Stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i stavite tortu da se hladi preko noći u hladnjak.
Kada se ohladila dignite oprezno obruč i obilato namažite šlagom.
Ukrasite po želji…..
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar