petak, 6. prosinca 2013.

Kari piletina



Sastojci

600 gr. pileceih fileta
1 kasika maslaca
1 glavica luka srednje velicine
1 veca slatka jabuka
1 maggi kocka povrce
1 kasikica soli
1 kasikica kari zacina
1 kasikica kurkuma zacina
sveze cedjen sok od 1 limuna
2,5 dcl vode
2 dcl. slatke pavlake

Priprema

Na maslacu, na jacoj temperaturi, propeci piletinu secenu na kockice, oko 10 minuta.

U blenderu izmiksati luk, jabuku, so, kari, kurkumu, maggi kocku i limunov sok. DOdati u piletinu, zaliti sa toplom vodom i dinstati na umerenoj temeperaturi oko 20 minuta. Pred kraj kuvanja dodati i slatku pavlaku, ostaviti da se krcka jos nekoliko minuta.

Sluziti uz pirinac ili neki drugi prilog, po zelji.

Nema komentara:

Objavi komentar