petak, 6. prosinca 2013.

Nutella Panna Cotta


Nije ni približno slično nekim kremama gde se doda par kašika nutelle ili npr. u umućenu slatku pavlaku, ovo je savršeni ukus lešnika u jednom glatkom obliku koji neopisivo prija nepcu... 



Sastojci

5 dcl. slatke pavlake
3 dcl. punomasnog mleka
1 mala tegla nutelle, 350 gr.
15 gr. želatina u prahu
2 vanilin šećera

Priprema

Želatin izmešati sa 5 kašika vode i ostaviti desetak minuta da nabubri.

Zagrejati dobro slatku pavlaku, mleko i vanilin šećer. Skloniti sa vatre i dodati nutellu koja je sobne temperature. Želatin ugrejati malo da postane redak pa i njega dodati. Sve mešati ručno dok se ne sjedini u glatku smesu.

Izliti u kalup i ostaviti nekoliko sati, najbolje preko noći, da se stegne.

Da bi panna cotta lepo izašla iz kalupa prvo je lagano prstima odvojiti od rubova kalupa, samo malo, gornju ivicu, a zatim donji deo kalupa, oko pola, staviti na desetak sekundi u vrelu vodu. Staviti tacnu na kalup i zajedno preokrenuti.

Ja sam htela malo da prošaram otopljenom nutellom, čokoladom i malo slatke pavlake ali nisam sačekala da se ohladi i sve mi je samo skliznulo. :) Inače ja panna cotta glatka i sjajna, ne morate staviti ništa preko.

Nema komentara:

Objavi komentar