Ja krompir i šargarepu iseckam i izmerim pre kuvanja.
sastojci
300 gr. krompira
300 gr. šargarepe
200 gr. svežeg ili smrznutog graška
4 tvrdo kuvana jaja
kiselih krastavčića po ukusu, 5-6 manjih
500 gr. majoneza
priprema
krompir i šargarepu iseckati na sitne kockice približno iste velišine i kuvati u slanoj vodi oko 25 minuta.
Grašak kuvati posebno, u slanoj vodi oko 15 minuta, ako je mlad oko 10 minuta. U svakom slučaju uvek proobajte i krompiri šargarepu i grašak da li su kuvani pre nego što skinete sa vatre.
Ocediti i ostaviti da se ohlade, dodati sitno seckana jaja i krastavčiće, majonez, lagano sve izmešati i ostaviti da se dobro ohladi i da se sjedine ukusi.
Izvor:Mamina jela -recepti sa potpisom
Nema komentara:
Objavi komentar