subota, 7. prosinca 2013.

Francuska salata




Ja krompir i šargarepu iseckam i izmerim pre kuvanja.

sastojci

300 gr. krompira
300 gr. šargarepe
200 gr. svežeg ili smrznutog graška
4 tvrdo kuvana jaja
kiselih krastavčića po ukusu, 5-6 manjih
500 gr. majoneza

priprema


krompir i šargarepu iseckati na sitne kockice približno iste velišine i kuvati u slanoj vodi oko 25 minuta.

Grašak kuvati posebno, u slanoj vodi oko 15 minuta, ako je mlad oko 10 minuta. U svakom slučaju uvek proobajte i krompiri šargarepu i grašak da li su kuvani pre nego što skinete sa vatre.

Ocediti i ostaviti da se ohlade, dodati sitno seckana jaja i krastavčiće, majonez, lagano sve izmešati i ostaviti da se dobro ohladi i da se sjedine ukusi. 

Izvor:Mamina jela -recepti sa potpisom

Nema komentara:

Objavi komentar