Sastav:
5 jaja
5 žlica mekog brašna
2 vanil šećera
2 žlice kakaa
pola žličice praška za pecivo
5 žlica šećera
300 ml slatkog vrhnja za šlag/hole
1 šlagfix
1 limun
3-4 žlice meda
Priprema biskvita:
Od 5 jaja odvojite bjelanjke od žumanjaka. U jednoj posudi bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. U drugoj posudi prvo pjenasto izmiksajte žumanjke sa 5 žlica šećera i 1 vanil šećerom, zatim dodajte 5 žlica mekog brašna, 2 žlice kakaa, pola žličice praška za pecivo i malo naribane korice limuna (limun po želji ovdje). Miksajte sve dok ne dobijete glatku smjesu. U smjesu žumanjaka dodajte 3 žlice snijega od bjelanjaka i nježno špatulom ručno miješajte dok ne dobijete lijepu smjesu. Zatim tu smjesu izlijete u ostatak bjelanjaka i dalje nježno špatulom miješajte dok se sve ne sjedini. Pećnicu ugrijte na 180°C. U tacnu promjera 30*36 cm (one klasične koje dobijete sa pećnicom) stavite masni papir za pečenje, te u njega izlijte smjesu za biskvit i ravnomjerno ju razmažite. Kada se je pećnica ugrijala, biskvit pecite 10-15 minuta maksimalno. Poprilično je tanak pa je brzo gotov. Biskvit ostavite da se hladi, a Vi dalje pripremite kremu.
Pripema kreme:
300 ml slatkog vrhnja za šlag stavite da se miksa, čim počne dobivati čvrstu strukturu, postepeno dodavajte 1 šlagfix, 1 vanil šećerom, 3-4 žlice meda (zavisi o Vama kako ste raspoloženi) i sokom 1 limuna (možete i bez limuna ako ne volite, ili stavite manje limuna). Veliki biskvit koji ste ispekli prepolovite da dobijete 2 komada. Ukoliko se odlučite biskvit peći u manjoj tacni, biskvit će Vam biti deblji, tada ćete ga trebati rezati po sredini da biste dobili 2 dijela. Mislim da Vam je lakše peći ovako veliki ukoliko imate takvu tacnu i samo po sred tacne prerezati nožem. Milchschnitte slažete tako da na 1 dio biskvita premažete kremu i poklopite drugim dijelom. Ostavite kolač da se hladi u frižideru oko 2 sata i nakon toga ga slobodno režite u oblike kao prave Kinder Milchschnitte.
Izvor : Arabela Bela Djana
Nema komentara:
Objavi komentar