petak, 6. prosinca 2013.

Ferrero Rocher torta










Sastojci

Kora

4 žumanca
4 belanca
100 gr. maslaca ili margarina
100 gr. šećera u prahu
130 gr. čokolade
1 kašikica kakao 
70 gr. brašna
1 kašikica praška za pecivo
70 ml. slatke pavlake
130 ml. mleka
1 vanilin šećer


fil

400 gr. nutelle
500 gr. sira mascarpone
250 gr. pečenih mlevenih lešnika 
100 gr. mlevenih napolitanki od lešnika

Priprema 

kora
Na pari istopiti čokoladu i ostaviti je da se malo prohladi.
Belanca umutiti u čvrst sneg.

Penasto umutiti maslac, šećer i vanilin šećer pa dodavati jedno po jedno žumance, umutiti smesu pa dodati istopljenu čokoladu i kakao.
U smesu umešati brašno i prašak za pecivo a zatim slatku pavlaku i mleko i na kraju umešati sneg od belanaca.

Peći u kalupu prečnika 24 - 26 cm na 180 stepeni oko pola sata.

Fil

Mikserom umutiti mascarpone, nutellu, lešnike i napolitanke. Premazati preko hladne kore i ostaviti u frižider na nekoliko sati pre služenja.

Ukrasiti po želji.

Izvor:Aliki

Nema komentara:

Objavi komentar