nedjelja, 9. ožujka 2014.

Trostruki užitak

Da je ovaj kolač doista fini i vrhunski užitak za nepce – to stoji, a zašto je trostruki nemam pojma; možda zato što i nakon trećeg komada podjednako uživaš u njemu? ili zato što se sastoji od nekakva 3 dijela (biskvit, krema, keksi)?…ma nebitno, trostruki užitak je stvarno kolač koji je jako fini i koji ćete sigurna sam s veseljem raditi još puno puta nakon što ga probate, jer nije prekompliciran a i relativno brzo je gotov. Evo recepta:
POTREBNO:
Za biskvit:
  • 6 bjelanjaka
  • 15 dag šećera
  • 3 dag brašna
  • 25 dag mljevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo
Za kremu:
  • 6 žumanjaka
  • 7 dl mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 10 dag običnog kristal šećera
  • 10 dag šećera u prahu
  • 25 dag margarina
  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • I još: manje pakiranje pettit beure keksa, 10 dag čokolade za kuhanje + 3 žlice ulja (za glazuru)
PRIPREMA:
  1. Za biskvit miksati bjelanjke dok ne postanu čvrsti snijeg, tada dodati postepeno šećer, brašno sa praškom za pecivo i na kraju orahe. Masu izliti u lim na papir za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici 25-30 min na 180ºC. Pečeni biskvit izvaditi iz lima, maknuti papir za pečenje i ohladiti.
  2. Za kremu miksati žumanjke sa kristal šećerom, dodati prašak za puding i 2 dl mlijeka od količine predviđene u receptu. Zakuhati tu smjesu u ostatak kipućeg mlijeka uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne. U ohlađeno umiješati margarin koji ste prethodno izradili mikserom sa šećerom u prahu. Zgotovljenu kremu podijeliti na dva dijela, pa u jedan dio umiješati otopljenu čokoladu.
IZRADA:
Biskvit premazati žutom kremom, složiti preko nje kekse namočene u mlijeko s rumom (po želji), premazati smeđom kremom pa kada se dobro rashladi, cijeli kolač po želji premazati (ili prekapati) čokoladnom glazurom ili naribanom čokoladom.
izvor: recipeci.com

Nema komentara:

Objavi komentar