subota, 8. ožujka 2014.

Češki kolač

 

Za tijesto:
5 jaja
20 dag brašna
1 žlica vode
2 žlice kakaoa
Za kremu:
15 dag šećera
5 žumanjaka
5 žlica brašna
5 dl mlijeka
20 dag maslaca
10 dag šećera u prahu
Za pjenu:
5 bjelanjaka
25 dag šećera
sok od pola limuna


Priprema tijesta:

Bjelanjke istucite u čvrst sni jeg, dodate šećer, vodu i jedan po jedan žumanjak, te na kraju lagano umiješate brašno pomiješano s kakaom. Pecite u namaštenom i pobrašnjenom limu veličine 40 x 25 cm. Priprema kreme:
Šećer, žumanjke i brašno umutite s malo mlijeka i ukuhajte u preostalo mlijeko. Kuhate oko 10 minuta. U ohlađ eno dodate margarin pjenasto izra đen sa šećerom u prahu.
Priprema pjene:
Bjelanjke istucite postupno dodajući šećer i kuhate na pari oko 15 minuta. Na kraju dodate sok od limuna.
izvor: gospodarski.hr

Nema komentara:

Objavi komentar