subota, 8. ožujka 2014.

Punč torta

 

potrebno:
1 gotova visoka biskvitna torta
15 dag marcipana
25 dag šećera u prahu
4 dl ruma
10 žlica narančina soka
2 žlice limunova soka
20 dag marmelade od naranača
1 žličica maslaca
2-3 žlice tople vode
1 žlicica kakaa u prahu
10 dag badema narezanih na listiće

priprema:
Prerežite biskvitnu tortu dva puta vodoravno. Zamiješajte 5 dag marcipana s 5 dag prosijanog šećera u prahu i 2 dl ruma, pa premažite tom smjesom najdonji list torte, a drugi položite povrh toga. Iz miješajte narančin i limunov sok s preostalim rumom, pa time dobro natopite drugi list. Stavite na to treći. Zagrijte marmeladu i omažite njome cijelu tortu izvana. Zamijesite preostali marcipan s 5 dag šećera u prahu, razvaljajte ga u veličini torte pa ga blago pritisnite na nju. Izmiješajte preostali šećer u prahu s vodom u glatku smjesu, umiješajte rastopljeni vrući maslac pa premažite tim preljevom pokrivač od marcipana. Izmiješajte 2 žlice ove ocakline s kakaom. Naštrcajte tamni preljev spiralno na tortu tako da počnete od sredine. Povlačite zatim nožem po još mekanoj ocaklini od sredine prema rubovima. Stijenku torte pospite bademovim listićima.
izvor: gospodarski.hr

Nema komentara:

Objavi komentar