subota, 8. ožujka 2014.

Ledeni kolač

 

Ledeni kolač


7 jaja
14 žlica šećera (ja sam smanjila na 10 žlica, kolač je ispao super)
14 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 l mlijeka
2 vrećice vanilin šećera
2 vrećice šlag pjene

Miksati zajedno sedam bjeljanjaka i sedam žlica šećera. Pomiješati sedam žlica brašna i prašak za pecivo. Polako dodavati brašno u smjesu od bjeljanjaka. Tijesto staviti u pećnicu na 160 stupnjeva dok se ne ispeče (test čačkalicom). Vreli biskvit nabosti i zaliti s 400 ml mlijeka. Ostaviti da se hladi.
Sedam žumanjaka i sedam žlica šećera zajedno miksati. Dodati vanilin šećer. Polagano umiješati sedam žlica brašna. Ostatak mlijeka (600ml) staviti na vatru da provrije. Skloniti s vatre te unutra dodati kremu od žumanjaka. Brzo sve zajedno izmiješati da dobijete jednoličnu smjesu, vratiti na vatru te pričekati dok se ne zgusne (čekati balončiće, kao za puding). Ostaviti kremu da se hladi.
Premazati ohlađenu kremu preko biskvita. Izmiksati šlag te ga premazati preko kreme. Kolač staviti u frižider. Najbolje je da odstoji preko noći tako da se biskvit fino namoći, a krema i šlag uspiju stisnuti.

izvor: jubistacha.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar