nedjelja, 9. ožujka 2014.

Frape torta


POTREBNO JE
ZA TESTO
75 g sirove marcipan mase,
150 g maslaca,
125 g šećera,
 1 kesica vanilin šećera,
 3 jajeta,
125 g brašna,
 na vrh noža praška za pecivo

ZA FIL
 8 listića želatina,
300 g kupina,
100 ml soka od ribizle,
2 kašike limunovog soka,
 75 g šećera,
1 kesica vanilin šećera,
500 g sremskog sira,
 400 ml umućene slatke pavlake

ZA DEKORACIJU kesica šlaga, ribizle
 
PIPREMA
Umutite marcipan masu mikserom da dobijete glatko testo. Postepeno umešajte šećer i vanilin šećer i mutite dok ne dobijete kompaktnu masu. Umešajte jaja, jedno po jedno, i mutite i dalje. Dodajte zatim i brašno pomešano s praškom za pecivo. Testo pecite na 180 stepeni 25 minuta. Kad se malo prohladi, podelite na tanju i deblju koru. Napravite želatin po uputstvu na pakovanju. Kupine izgnječite i pomešajte sa sokom, limunovim sokom, šećerom, vanilin šećerom. Umešajte u masu želatin, pa onda sir i umućenu slatku pavlaku. Tanku koru nafilujte, preko stavite deblju i završite filom. Ukrasite šlagom i ribizlama.
izvor:( korisno.net)

Nema komentara:

Objavi komentar