petak, 24. siječnja 2014.

Torta 1001 noć

torta-1001-nocPotrebno je:
2 pakovanja smrznutog lisnatog testa,
za nadev: 0,5 I poslastičarskog krema 2,5 dl umućene slatke pavlake,
za glazuru: 100 g čokolade za kuvanje,
za dekoraciju: 100 g čokolade, 250 g žele bombona.
Priprema:
Testo ostavite da se odmrzne na sobnoj temperaturi.Pripremite poslastičarsku kremu (količinu sastojaka smanjite za pola).
Lisnato testo položite na radnu površinu posutu brašnom. Razvijte ga oklagijom na debljinu od nekoliko milimetara. Potrebna su vam tri okrugla lista prečnika 24 cm. Testo probodite viljuškom na nekoliko mesta da se u toku pečenja ne stvore neravnine. Testo ostavite da miruje. Zatim listove pecite deset minuta na 190° C, u prethodno zagrejanoj pećnici.Ostavite ih da se ohlade. Oštrim nožem izravnajte rubove da dobijete pravilan okrugao oblik. Ostatke testa izmrvite i ostavite nastranu.Prvi list stavite na okrugao tanjir.
Premažite ga trećinom poslastičarske kreme i izravnajte lopaticom; pokrijte kremu drugim listom, opet stavite kremu, izravnajte lopaticom. Stavite na sve treći list i premažite kremom u koju ste dodali umućenu slatku pavlaku. Odozgo pospite izmrvljene ostatke testa.Otopite čokoladu na pari. Vrućom čokoladom prelijte gornju površinu torte (debiji-na 1 mm) pa je stavite u frižider da se ohladi.Tortu odozgo pospite krupno izrendanom čokoladom. Gornji obod torte dekorišite žele bombonama....(http://www.tortekolaci.rs/)

Nema komentara:

Objavi komentar