Evo još jednog starog recepta iz moje “riznice“ zvane ručno vođena sveska. Ne znam kako je dobila ime ni od koga sam dobila recept, ali u pravilu nije reč o pravoj piti pošto se ne radi prhko testo već biskvitno sa uljem. To je jedan starinski kolač, veoma ukusan i kremast.
| Za biskvitno testo: | |
| 3 | jaja |
| 200 g | kristal šećera |
| 200 g | oštrog brašna |
| 1 kesica | praška za pecivo |
| 150 ml | ulja |
| 1 | čep ruma |
| 1 kašika | kakao praha |
| Za kremu: | |
| 500 ml | mleka |
| 80 g | oštrog brašna |
| 200 g | šećera u prahu |
| 150 g | maslaca ili margarina |
| 2 | čepa ruma |
| Za prskanje kora: | |
| malo | ruma |
| Za ukrašavanje: | |
| rendana čokolada za kuvanje | |
Nema komentara:
Objavi komentar