subota, 25. siječnja 2014.

ČOKOLADNA RAPSODIJA

BISKVIT:
1 šalica smeđeg šećera
1/2 šalice oštrog brašna
1/2 šalice glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1/2 šalice kakaa
1 jaje
1/2 šalice mlijeka
1/4 šalice ulja
1 vanilin šećer
1/4 šalice vrele vode
NADJEV OD VIŠANJA:
1 staklenka višanja
50 g šećera
40g Gussnela
malo cimeta
PRVA KREMA:
200 g tamne čokolade Kandit
350ml slatkog vrhnja
DRUGA KREMA:
200g mliječne čokolade Kandit
350ml slatkog vrhnja
BISKVIT:
Pomiješaj sve suhe sastojke u jednu zdijelu i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugu zdjelu.
Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe,kad se sjedine, miksati 2 min.
Dodati vrelu vodu i izliti u kalup promjera 26cm, premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
Peći na 170 celzijusa, oko 45 min.
NADJEV OD VIŠANJA:
Ocijedite višnje,te u sok od višanja umješajte sve navedene sastojke i kuhajte dok ne dobijete kremastu smjesu u koju na kraju umješate višnje.
PRVA KREMA:
Pripremi u zdjelu 200g tamne čokolade iskidane na kockice, prokuhajte 150 ml slatkog vrhnja te polijte po čokoladi i miješajte da se čokolada otopi. Istucite ostatak vrhnja u čvrsti snijeg te postupno dodajte u otopljenu čokoladu i prelijte na biskvit i višnje. Stavite u hladnjak na pola sata
DRUGA KREMA:
Načinite priprema kao i kod prvog sloja kreme samo s mliječnom čokoladom. Zalijte po ohlađenom prvom sloju, te stagvite u hladnjak da se ohladi....(kanditdessertchef.com)

Nema komentara:

Objavi komentar