petak, 24. siječnja 2014.

Voćna Torta

voćna torta

Sastojci za voćnu tortu

SastojakKoličinaSastojakKoličina
Za fil:Za koru:
Mleko1/2 litreJaja9 kom
Šećer8 kašikaŠećer9 kašika
Žumance3 komVišnjepo želji
Brašno3 kašikeBrašno9 kašika
Margarin250 gr.
Šlag1 kesica
Vanilin šećer2 kesice
Ekstrat rumapo želji

Priprema voćne torte

Priprema kore za voćnu tortu...

  1. Penasto umutiti 3 belanca postepeno dodavajući 3 kašike šećera, pa dodati 3 žumanca i lepo sjediniti.
  2. Dodati 3 kašike brašna i umešati varjačom.
  3. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-30 minuta.
  4. Ohladiti biskvit, poprskati ga rumom ili sokom od voća.

Priprema fila za voćnu tortu...

  1. U mleko koje vri dodati umućena žumanca sa šećerom, brašno i vanilin šećer i kuvati na pari.
  2. Kada se fil za voćnu tortu zgusne ostaviti ga da se dobro ohladi.
  3. Dodati umućen margarin sa šećerom i sjediniti ga sa filom za voćnu tortu.
  4. Na kraju u fil lagano umešati šlag ili umućenu slatku pavlaku.

Završavanje voćne torte...

  1. Pripremljen fil za voćnu tortu premazati preko biskvita.
  2. Na fil postaviti voće.
  3. Postupak ponoviti dokle god ima biskvita, s tim što se zadnji stavlja biskvit bez fila.
Posluživanje

Voćna Torta se može poslužiti kao dezert posle ručka.

Savet

Voćna torta se može obložiti fondanom ili šlagom po želji. Umesto višnji možete koristiti maline ili jagode.
Želimo Vam prijatan užitak !
http://kolacici.webs.com/ )

Nema komentara:

Objavi komentar