Sastojci za voćnu tortu
Sastojak | Količina | Sastojak | Količina |
---|---|---|---|
Za fil: | Za koru: | ||
Mleko | 1/2 litre | Jaja | 9 kom |
Šećer | 8 kašika | Šećer | 9 kašika |
Žumance | 3 kom | Višnje | po želji |
Brašno | 3 kašike | Brašno | 9 kašika |
Margarin | 250 gr. | ||
Šlag | 1 kesica | ||
Vanilin šećer | 2 kesice | ||
Ekstrat ruma | po želji |
Priprema voćne torte
Priprema kore za voćnu tortu...
- Penasto umutiti 3 belanca postepeno dodavajući 3 kašike šećera, pa dodati 3 žumanca i lepo sjediniti.
- Dodati 3 kašike brašna i umešati varjačom.
- Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-30 minuta.
- Ohladiti biskvit, poprskati ga rumom ili sokom od voća.
Priprema fila za voćnu tortu...
- U mleko koje vri dodati umućena žumanca sa šećerom, brašno i vanilin šećer i kuvati na pari.
- Kada se fil za voćnu tortu zgusne ostaviti ga da se dobro ohladi.
- Dodati umućen margarin sa šećerom i sjediniti ga sa filom za voćnu tortu.
- Na kraju u fil lagano umešati šlag ili umućenu slatku pavlaku.
Završavanje voćne torte...
- Pripremljen fil za voćnu tortu premazati preko biskvita.
- Na fil postaviti voće.
- Postupak ponoviti dokle god ima biskvita, s tim što se zadnji stavlja biskvit bez fila.
Posluživanje
Voćna Torta se može poslužiti kao dezert posle ručka.
Savet
Voćna torta se može obložiti fondanom ili šlagom po želji. Umesto višnji možete koristiti maline ili jagode.
Voćna Torta se može poslužiti kao dezert posle ručka.
Savet
Voćna torta se može obložiti fondanom ili šlagom po želji. Umesto višnji možete koristiti maline ili jagode.
Želimo Vam prijatan užitak !
( http://kolacici.webs.com/ )
Nema komentara:
Objavi komentar