ponedjeljak, 27. siječnja 2014.

Čoko Torta sa Višnjama

čoko-torta-sa-višnjama

Sastojci za čoko tortu sa višnjama

SastojakKoličinaSastojakKoličinaSastojakKoličina
Za koru:Za prvi fil:Za drugi fil:
Jaja4 komJaja3 komSlatka pavlaka1/2 litre
Šećer120 gr.Šećer200 gr.Mlečna čokolada50 gr.
Brašno3 velike kašikeČokolada za kuvanje100 gr.Vanilin šećer1 pakovanje
Prašak za pecivo1 pakovanjeMargarin150 gr.Margarin50 gr.
Vanilin šećer1 pakovanjeVišnje300 gr. bez koštice
Čokolada za kuvanje150 gr.
Margarin150 gr.
Mleko1,5 dl.
Rum za kolače1 čašica

Priprema...

Priprema kore za čoko tortu sa višnjama...

  1. Umutiti 4 jaja sa 120 gr. šećera.
  2. Dodati 3 velike kašike brašna, prašak za pecivo i vanilin šećer i sjediniti varjačom (ne mikserom).
  3. Otopiti 150 gr. čokolade za kuvanje i 150 gr. margarina pa uliti u smesu za koru i lepo promešati.
  4. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
  5. Kad je kora gotova preliti je sa 1,5 dl mleka pomešanog sa čašicom ruma i ostaviti da se ohladi.

Priprema prvog fila...

  1. Umutiti jaja sa šećerom u posudi za kuvanje na pari.
  2. Kada smesa počne da se zgušnjava ubaciti izlomljenu čokoladu.
  3. Kada se čokolada otopi fil će postati ređi pa ga je potrebno kuvati uz stalno mešanje dok se opet ne zgusne.
  4. Skloniti sa šporeta da se malo prohladi pa ubaciti margarin isečen na kockice i dobro promešati da se sve lepo sjedini.
  5. Ostaviti da se fil ohladi.

Priprema drugog fila...

  1. Ukuvati slatku pavlaku sa 50 gr. mlečne čokolade, vanilin šećerom i margarinom da se lepo rastopi i preliti preko hladne kore.
  2. Ostaviti u frižideru da se ohladi.
  3. Čoko-kocke po želji posuti čoko mrvicama ili rendanom čokoladom.

Pravljenje Čoko Torte sa Višnjama...

  1. Koru podeliti na dva dela tako što je iseći po debljini.
  2. Prvi deo staviti na dno kalupa za torte pa preko staviti prvi fil i u njega poređati višnje.
  3. Prvi fil prekriti drugom polovinom kore pa tortu prekriti drugim filom.
  4. Čoko tortu sa višnjama ostaviti da se ohladi i stegne pa skinuti kalup i filovati sa strane šlagom po želji.
Posluživanje
Čoko Tortu sa Višnjama poslužiti kao dezert u svečanim trenucima.
Savet
Umesto ruma može se koristiti i čoko likera a celu tortu možete obložiti čokoladnim šlagom ili posuti čokoladnim mrvicama.
...(http://kolacici.webs.com/)

Nema komentara:

Objavi komentar