• BISKVIT
  • 10 žumanjaka
  • 160 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 200 g tamne čokolade
  • 200 g prženih mljevenih badema
  • ½ dl ruma
  • 1 žličica praška za pecivo
  • malo cimeta
  • malo vanilije
  • 10 bjelanjaka
  • prstohvat sol
  • 2 žličice limunovog soka
  • TAMNA KREMA
  • 3 dl vrhnja za kuhanje
  • 3 dl mlijeka
  • ½ dl čokoladnog likera
  • 80 g tamne čokolade
  • 60 g bijele čokolade
  • 1 puding od čokolade
  • 1 puding od lješnjaka
  • 60 g gustina (škrobnog brašna)
  • 70 g šećera
  • 60 g maslaca
  • 2 dl vrhnja za šlag od 30% m.m.
  • ½ paketića želatine
  • SVIJETLA KREMA
  • 2 pudinga od čokolade
  • 8 dl mijeka
  • 6 žlica šećera
  • 200 g tamne čokolade s narančom
  • 5 dl vrhnja za šlag
  • 1 vrećica mljevene želatine
  • ČOKOLADNA GLAZURA
  • 10 dag čokolade
  • 8 dag maslaca
  • 3 žlice vode
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 2 žlice biljnog ulja

Priprema – Boomba torta

  • Za pripremu biskvita istucite čvrst snijeg od bjelanjaka, dodajte prstohvat soli, limunov sok i tucite sve dok snijeg ne postane gust i sjajan.
  • Istopite maslac i čokoladu na pari. Maknite sa vatre i miješajte dok se malo ne ohlade. Žumanjke istucite pjenasto, sa vanilijom i šećerom. Tada umiješajte istopljeni maslac sa čokoladom, mljevene bademe, cimet i prašak za pecivo i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  • Smjesu od bjelanjaka postepeno dodavajte drugoj smjesi i ručno izmiješajte.
  • Novonastalu smjesu podijelite na četiri jednaka dijela pa ih stavite peći na temperaturu od 170°C oko 20 minuta.
  • Za pripremu svijetlije kreme kuhajte 6 dl mlijeka i dodajte šećer. U preostali dio mlijeka razmutite puding i dodavajte ga u kipuće mlijeko, neprestano miješajući nekoliko minuta da se zgusne.
  • Maknite sa vatre i dok je još vruće dodavajte čokoladu polomljenu na kockice i miješajte dok se potpuno ne rastope. Stavite da se ohladi, uz povremeno miješanje, kako bi se izbjeglo stvaranje kore.
  • Želatinu pripremite po uputama. Vrhnje izmiksajte u šlag i dodavajte mu otopljenu želatinu neprestano miješajući.
  • Pomiješajte smjesu sa pudingom i smjesu sa šlagom i želatinom pa sve dobro izmiješajte električnim mikserom.
  • Za pripremu tamne kreme potrebno je u dijelu mlijeka pjenasto izraditi šećer, gustin i pudinge.
  • U ostatku mlijeka pomiješajte vrhnje, liker od čokolade i tamnu i bijelu čokoladu razlomljenu na kockice. Potom zakuhajte gustu kremu!
  • Za pripremu čokoladne glazure sve sastojke otopite na pari.
  • U posudu stavite prvu ispečenu koru, premažite polovicom svijetle kreme. Na to dodajte drugu koru i premažite ju tamnom kremom. Na tamnu kremu položite treću koru i dodajte ostatak svijetle kreme. Za kraj dodajte četvrtu koru i prelijte ju vrućom čokoladnom glazurom.