


A sastojci su mmmmm mljac: čokoladasta nutela u kombinaciji sa finim mascarponeom, prženim lješnjacima koji se onako hruskavi osjete na nepcu i mrvljenim napolitankama od lješnjaka. Ma, jednostavno morate probati. Odlična je! Ali poprilično ‘jaka’
Uz taj ‘moćan’ čokoladni okus idealno se veže slatko vrhnje za šlag koje tortu tada malo razblaži. Možete ga poslužiti servirano na tanjuriću pokraj kriške torte. Jedva čekam da mi skinu ovaj gips sa noge pa da mogu napraviti još jedan primjerak ovakve ljepotice
Suprugu je uskoro rođendan, pa bi to mogla biti idealna prilika za to. Evo recepta:


POTREBNO:
Za biskvit:
- 2 čaše šećera (smeđi ili bijeli)
- 1 čaša oštrog brašna
- 1 čaša glatkog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1,5 žličica sode bikarbone
- 3/4 čaše kakaoa
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 1 čaša mlijeka
- 1/2 čaše suncokretovog ulja
- 1/2 čaše kipuće vode
Za kremu:
- 40 dag nutelle
- 50 dag mascarponea
- 25 dag prženih lješnjaka (polovicu samljeti, a polovicu nasjeckati na sitne komadiće)
- 5-6 napolitanki od lješnjaka (samljeti ili sitno nasjeckati)
PRIPREMA:

Biskvit:
- U jednoj posudi pomiješati sve suhe sastojke.
- U drugoj posudi miksati jaja dok ne postanu pjenasta pa zatim dodati i sve druge ‘mokre’ sastojke.
- Uliti mokre sastoje k suhima stalno miksajući. Na kraju dodati 1/2 čaše kipuće vode.
- Izliti u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu 24 cm ∅ dna obloženog papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 175℃ oko 45 minuta. (napravite probu čačkalicom do dna biskvita kako bi provjerili da li je doista pečen – ako na čačkalici ne ostane ništa, pečen je!)
- Ohladiti na rešetki.
Krema:
- Miksati mascarpone i nutellu, pa potom kuhačom umiješati lješnjake i napolitanke.
Izrada:
- Ohlađen biskvit prerezati na pola, ili na tri dijela i premazati ga kremom. Kreme bi trebalo biti dovoljno da se torta premaže između biskvita i da se cijela još premaže kremom.
- Po želji ukrasiti vrhnjem za šlag.
Dobar tek!
(http://recipeci.com/)
Nema komentara:
Objavi komentar