ponedjeljak, 27. siječnja 2014.

Čokoladna Kraljica

torta čokoladica

Sastojci za čokoladnu kraljicu

SastojakKoličinaSastojakKoličina
Za fil:Za koru:
Tamna čokolada200 gr.Jaja4 kom
Mlečna čokolada200 gr.Šećer4 kašike
Bela čokolada200 gr.Brašno2 kašike
Slatka pavlaka600 mlPrašak za pecivo1 kesica

Priprema...

Priprema kore za čokoladnu kraljicu...

  1. Belanca umutiti sa šećerom da se dobije čvrsti šlag.
  2. Dodavati jedno po jedno žumance i još malo umutiti.
  3. Brašno, kakao i prašak za pecivo dodati u smesu i lagano promešati kašikom.
  4. Pleh namazati uljem i posuti brašnom ili kakaom.
  5. Smesu za koru izliti u pleh i peći na 170 stepeni oko 15 minuta.

Priprema fila za čokoladnu kraljicu...

  1. Svaku od čokolada posebno rastopiti na pari u 200 ml slatke pavlake.
  2. Rastopljene čokolade staviti u frižider da se ohlade i stegnu.
  3. Nakon toga umutiti svaku da se dobije čvrst krem.
  4. Preko kore razmazati krem od tamne čokolade, preko njega krem od mlečne pa od bele.
Posluživanje

Čokoladnu Kraljicu poslužiti kao dezert posle ručka.

Savet

Da bi se raznobojni slojevi lepo videli tortu seći oštrim nožem nakvašenim hladnom vodom. Preko torte narendati čokoladu po ukusu radi lepšeg izgleda.
Želimo Vam prijatan užitak !
....(http://kolacici.webs.com/)

1 komentar: