četvrtak, 6. ožujka 2014.

Šarene kocke

 sarene kocke

Šarene kocke

Braon kora:
    2 jaja
    10 kašika šećera
    10 kašika ulja
    10 kašika mleka
    1 kašičica sode bikarbone
    2 kašike kakaoa
    oko 500gr  brašna
Žuta kora:
    6 Jaja
    2 kašike vode
    2 kašike ulja
    8 kašika šećera
    8 punih kašika brašna
Krem:
    5 kašika brašna
    2 kašike griza
    250 gr šećera
    500 ml mleka
    250 gr margarina
Glazura
    200gr čokolade
    100gr margarina


Priprema:
  • Ulupajte jaja sa šećerom i uljem, dodajte toplo mleko u koje ste razmutili sodu bikarbonu.
  • Dodajte brašno pomešano sa kakaom.
  • Izmesite testo rukom, da se ne lepi za ruke, pa podelite na dva dela.
  • Razvucite debljinu koju želite i pecite na obrnutom plehu 10 minuta na 180 stepeni.
  • Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca, postepeno vodu i ulje, pa na kraju brašno.
  • U plehu na kojem ste pekli prethodne kore ispecite žutu koru i ohladite.
  • Brašno, griz, šećer i mleko stavite na vatru da se skuvaju uz mešanje.
  • Ostavite da se potpuno ohladi, kad bude mlako  može da ide u frižider.
  • Ulupajte margarin pa mu dodajte 2 kašike ohladjenog krema i izmiksirajte.
  • Zatim dodajte ostatak krema i sve izmutite.
  • Stavite braon koru, pa nenesite pola belog krema, pa žutu koru, pa beli krem i odgore poklopite braon korom.
  • otopite čokoladu sa margarinom, dobro sjedinite i prelijte kolač.
  • Ostavite kolač da odstoji nekoliko sati pa poslužite.
  • Izvor:( brzikolaci.com)

Šarene kocke

sarene kocke
Braon kora:
  • 2 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika ulja
  • 10 kašika mleka
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 kašike kakaoa
  • oko 500gr  brašna
Žuta kora:
  • 6 Jaja
  • 2 kašike vode
  • 2 kašike ulja
  • 8 kašika šećera
  • 8 punih kašika brašna
Krem:
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike griza
  • 250 gr šećera
  • 500 ml mleka
  • 250 gr margarina
Glazura
  • 200gr čokolade
  • 100gr margarina
- See more at: http://brzikolaci.com/kolaci/sarene-kocke.html#sthash.wJ8hz0aX.dpuf

Nema komentara:

Objavi komentar