BAKLAVA POSNA
sasojci:
800 g kora za pitu
300 g mlevenih oraha
50 g griza
strugana kora od 1 limuna
125 g margarina (biljnog)
1 šolja ulja
800 g šećera
1/2 litra vode
2 vanilin šećera
sok od 1 limuna
300 g mlevenih oraha
50 g griza
strugana kora od 1 limuna
125 g margarina (biljnog)
1 šolja ulja
800 g šećera
1/2 litra vode
2 vanilin šećera
sok od 1 limuna
priprema:
Uključite rernu da se zagreje, na 200 C stepeni.U podmazan pleh ređajte kore prskajući ih mešavinom zagrejanog ulja i margarina. Posle svake treće kore stavljajte nadev od mešavine mlevenih oraha,griza, 100 grama šećera i strugane kore od limuna.
Složenu baklavu isecite oštrim nožem zamočenim u vrelo ulje. Stavite je u zagrejanu rernu i pecite dok lepo ne porumeni.
Sirup skuvajte od preostalog šećera 700 g i 1/2 litra vode na laganoj vatri 15 min.. Kad se sirup malo prokuva, dodajte sok od limuna i vanilin šećer pa hladnim sirupom prelijte vrucu baklavu.
Uključite rernu da se zagreje, na 200 C stepeni.U podmazan pleh ređajte kore prskajući ih mešavinom zagrejanog ulja i margarina. Posle svake treće kore stavljajte nadev od mešavine mlevenih oraha,griza, 100 grama šećera i strugane kore od limuna.
Složenu baklavu isecite oštrim nožem zamočenim u vrelo ulje. Stavite je u zagrejanu rernu i pecite dok lepo ne porumeni.
Sirup skuvajte od preostalog šećera 700 g i 1/2 litra vode na laganoj vatri 15 min.. Kad se sirup malo prokuva, dodajte sok od limuna i vanilin šećer pa hladnim sirupom prelijte vrucu baklavu.
izvor:Receptizatorteikolace
Nema komentara:
Objavi komentar