nedjelja, 9. ožujka 2014.

Badem torta

 http://www.lepotaizdravlje.rs/posaljirecept/wp-content/uploads/2014/02/badem.jpg

Priprema:
1. Umutiti belanca, a zatim postepeno dodavati 2,5 čaše šećera.
2. Brašno, prašak za pecivo i mlevene bademe pomešati pa sjediniti sa umućenim belancima.
3. Smesu sipati u margarinom podmazan i brašnom posut pleh i staviti ga u zagrejanu rernu na 200 °C. Smanjiti temperaturu na 180 °C i peći. Ostaviti da se ohladi, a zatim preseći na 4 dela.
4. U posudi za mešanje umutiti žumanca sa preostalim šećerom i pavlakom. Dodati gustin i vanil-šećer pa skuvati u ključalom mleku.
5. Kada se krem zgusne, dodati margarin i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
6. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, kora, fil, kora, fil, kora, fil, bademi iseckani na listiće.
Recept Monike Sabo iz Bečeja
  • 9 jaja
  • 3 čaše šećera
  • 300 g prženih mlevenih badema
  • 6 kašika brašna
  • 2 kašike gustina
  • 8 dl kisele pavlake
  • 2 dl mleka
  • 200 g margarina
  • 1 vanil-šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g badema
izvor: lepotaizdravlje.rs

Nema komentara:

Objavi komentar