
Mislit ćete možda, krasno, naslov je juha od krumpira sa žličnjacima a raspisala sam se tu o svemu i svačemu
No, eto i u toj običnoj, najobičnoj juhi od krumpira ima određene simbolike. Jer, razmišljajući što napisati i koji recept objaviti nakon sveg ovog blagdanskog pretrpavanja hranom i nakon svih onih prefinih delicija kojima ste se vjerujem i vi kao i mi doma častili, bilo bi doista bespredmetno pisati neki fensi-šmensi recept za ne znam ni ja kakve kerefeke jer nikome više nije do toga. Stoga je ovakva jedna prosta juha od krumpira sa žličnjacima idealna za okrijepiti organizam poslije blagdanskog ‘harača’ hranom. Recept možda i nije potreban, jer nema ništa lakše od kuhanja ove juhe. Dobro ima, ispeći jaja na oko je još jednostavnije
, pa shvatite ovo više kao prijedlog što skuhati nakon svih onih purica, pečenih odojaka i francuskih salatica.


I da, još jednom, želim vam da u ovoj Novoj 2011. godini budete sretni, zdravi i uspješni u bilo čemu što radite, da ne zaboravite na ono najbitnije, a to ste vi i vaša obitelj. Nema te krize koja vas može uzdrmati ako ste zadovoljni sobom i sretni unutar svoje obitelji. Sretna Vam svima dragi moji Nova godina 

Za juhu od krumpira je potrebno:
- 1 luk
- 1 mrkva
- 3 krumpira
- vegeta, sol, papar
- 2 žličice mljevene crvene paprike
- 3 žlice brašna
- 1 dl ulja
- 1,5 l vode
- lišće peršina
Priprema:
- Na ulju pržiti sjeckani luk, dodati brašno i crvenu papriku, kratko promiješati pa sve zalijevati vodom uz miješanje pjenjačom kako se ne bi napravile grudice od brašna.
- Odmah u juhu staviti mrkvicu narezanu na sitne komadiće i krumpir izrezan na kockice. Začiniti kockom za juhu ili vegetom i paprom.
- Kuhati dok krumpir ne omekša. Tada ukuhati žličnjake koji se naprave tako da se u tanjuru vilicom miješa jaja uz dodatak brašna dok ne postane dovoljno kompaktno da se može grabiti žlicom. Spuštati žličnjake u juhu i kuhati ih dok ne isplivaju na površinu i dok se ne ‘napuhnu’.
- Već gotovu juhu posipati sa malo kosanog peršina.
Nema komentara:
Objavi komentar